Att studera idrott/innebandy på Växjö Fria Gymnasium

Kombinera dina studier med din innebandy

Innebandyprofilen på Växjö Fria Gymnasium utgår från dig och dina förutsättningar.
Som elev ska du få bästa möjliga chans att utvecklas från din nuvarande nivå i en motiverande miljö. Vi lägger stor vikt vid kompetensen på våra instruktörer och samarbetar dessutom aktivt med Växjö Vipers. Genom detta samarbete har vi möjlighet att ta in spelare och tränare från Växjö Vipers för att ytterligare höja kvalitén på träningarna för våra elever. Vi är medvetna om att det är helheten kring din träning och skola som avgör hur du utvecklas och värdesätter därmed en bra kommunikation mellan elev/spelare, skola och förening.

Två förmiddagar i veckan ägnas åt innebandy. Träningen består i huvudsak av individuell träning, taktisk, teknisk, teoretisk och fysik. All innebandyträning sker i Fortnox Arena och ansvarig tränare är Eric Håkansson.
Du som är intresserad av att söka innebandyinriktningen ska brinna för idrott i allmänhet och innebandy i synnerhet. Naturligtvis är du aktiv innebandyspelare sedan några år tillbaka och genom att söka idrottsinriktningen vill du utvecklas ytterligare tack vare möjligheten att träna på skoltid.
Du skall givetvis vilja utveckla ditt innebandyspel både teoretiskt och praktiskt. Vårt mål är att alla innebandyelever ska fortsätta med sin idrott även efter gymnasiet, några på hög elitnivå och andra på en mer anpassad nivå.
Ansvarig tränare
Erik Håkansson

Har du frågor är du välkommen att kontakta Erik,
erik.hakansson[at]vaxjofria.se

Är du målvakt?

Vi har ett unikt koncept på Växjö Fria där du som målvakt har möjlighet att hamna mer i centrum än på andra innebandygymnasier. Här får du vägledning utav en av Sveriges bästa målvaktstränare Klas Skoglund-Wikeling. Han är även målvaktstränare för Växjö Vipers A-lag i SSL och har tränat Finlands landslagsmålvakt tex Eero Kosonen och Schweiz landslagsmålvakt Pascal Meier.

Bästa minnen från VFG

Mitt bästa minne från Växjö Fria är från första dagen i skolan. Det tog mig en dag att skaffa nya vänner, vänner som står mig nära än idag. Jag tror att, i synnerhet en idrottsklass, har bättre sammanhållning överlag eftersom man delar samma intressen även utanför studierna. Förmånen att kunna kombinera sina studier med just sitt stora intresse var förstås fantastiskt.

Meriter som idrottare: 8 säsonger i Växjö Vipers. Vunnit Allsvenskan 12/13. Nominerad till Årets Rookie i SSL 13/14. Meriter från både A-landslaget samt U19-landslaget.
Namn: Johan Roos
Ålder: Född 1990
Idrott: Innebandy
Sysselsättning idag: Kundansvarig på EL-Info samt Innebandyspelare i Växjö Vipers
Program på Växjö Fria: Samhällsprogrammet med inriktning innebandy