Att studera gym/fitness på Växjö Fria Gymnasium

Kombinera dina studier med din träning

Det här är profilen för dig som vill kombinera dina gymnasiestudier med ditt intresse för hälsa och träning, med inriktning gym och fitness.
Profilen inriktar sig på att öka ditt välbefinnande och din prestation. Du får verktyg och lär dig metoder för att utveckla din styrka, snabbhet, uthållighet, rörlighet och koordination. Du lär dig att skapa träningsprogram anpassade till dina och andras målsättningar. Dessutom får du fördjupande kunskaper om närings- och träningslära för att veta hur det påverkar din hälsa och träning. Profilen vänder sig till dig som är intresserad av gym, gruppträning och hälsa. Varje termin innehåller två praktiska och ett teoretiskt moment för att ge dig maximalt med kunskap.

Inom ramen för profilen kommer du att ha två träningspass i veckan på Nordic Wellness anläggningar. Du får även ett gymkort på Nordic Wellness under tiden du läser profilen så du kan träna själv på kvällar och helger.

Exempel på aktiviteter är:
 • Styrketräning
 • Konditionsträning
 • Gruppträning
 • Genomgång med personlig tränare
 • Läran om träning- och kostupplägg

Inom ramen för profilen gym/fitness har du möjlighet att bli utbildad instruktör inom två olika gruppträningskoncept.

Vi anpassar nivån efter dig!

Vi vill att du som söker skall brinna för just din idrott/dans. Dessutom är det viktigt att du kan ta eget ansvar. Du som söker får en unik möjlighet att förkovra dig i din idrott/dans tillsammans med många ungdomar med samma intresse. Vårt mål är att alla profilelever ska fortsätta med sin idrott/dans även efter gymnasiet. Några på hög elitnivå och andra på en mer anpassad nivå.

Den här kursen ges under förutsättningen att antalet sökande är tillräckligt.