Hos oss kan du kombinera din fotbollssatsning med dina studier!

Växjö DFF & Växjö Fria Gymnasium inleder ett samarbete med start från läsåret 2016/2017. Målet är att skolan på sikt ska bli ett certifierat NIU-gymnasium med Växjö DFF som samarbetande elitförening. De tjejer som är intresserade av att kombinera skola och fotboll ges dock möjlighet till detta redan från och med höstterminen 2016. Skolan erbjuder dessa elever möjlighet att kombinera studier på valfritt program med fotboll.

På Växjö Fria Gymnasium väljer du något av våra fyra utbildningsprogram: samhällsprogrammet, ekonomiprogrammet, naturvetenskapliga programmet eller vård- och omsorgsprogrammet. I alla program finns 200p individuellt valda kurser. Som fotbollselev kommer du att använda dessa kurser till två idrottskurser med fotboll som specialisering.

Undervisningen i fotboll kommer bestå av tre pass/vecka (måndag, onsdag och fredag mellan 8.00 – 9.30). Då bedrivs det praktisk och teoretisk undervisning i kurserna idrott och hälsa 1 specialisering, idrott och hälsa 2 specialisering med inriktning fotboll. Den praktiska undervisningen bedrivs på arenastaden (konstgräs). Instruktörer på dessa pass är tränarteamet runt Växjö DFF: Pierre Person, Roger Blom, Pierre Fondin, Lars Gustafsson (MV) samt Peter Nilsson från Växjö Fria Gymnasium

Januari 2018 flyttar Växjö Fria Gymnasium till nya lokaler på Arenastaden!
Årsskiftet 2017/2018 kommer Växjö Fria Gymnasium att flytta till nybyggda lokaler på Arenastaden Växjö. Det kommer att gynna våra idrottselever ytterligare med tanke på de omgivande faciliteterna och träningsmöjligheterna i området.

Kontaktuppgifter:
Peter Nilsson – Fotbollsansvarig Växjö Fria Gymnasium: peter.nilsson@vaxjofria.se